Gençlik Sorunlarımıza Sivil Toplum Tedbirlerimiz” konulu istişare toplantısı yapıldı...

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, 3 Mayıs 2014 Cumartesi Saat 10.00 – 15.00 arasında MÜSİAD Konferans Salonu’nda “Gençlik Sorunlarımıza Sivil Toplum Tedbirlerimiz” konulu bir istişare toplantısı yaptı.

Toplantıya 60 kurum temsilci gönderdi. Toplantı TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut Bey’in hoş geldiniz konuşması ile açıldı. Akbulut, gençlik problemlerinin her gün artarak devam etiğine değinerek, nüfusumuzun 20 milyonunun eğitim çağındaki gençlerden oluştuğunu ve bu gençlerin kalabalıklar içinde yalnızlık duygusuyla manevi boşluk içinde olduğuna dikkat çekti. Akbulut, “ Gönüllü kuruluşlarımız, ilmi verileri de dikkate alarak sistemli bir şekilde ülke gençliğini kuşatacak faaliyetler yapmalıdır. Gençliğe yol gösterecek gönül rehberlerine ihtiyaç vardır. Ülkemizin gençlik kuruluşu sayısı ülkemizin genç nüfusuna oranla yetersiz kalmaktadır.” SEKAM Sosyal,

Ekonomik Araştırmalar Merkezi’nin yaptığı “Türkiye Gençlik Raporu” araştırmasında ortaya çıkan sonuçları katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Burhanettin Can, “Bugün ülkemizde yaşanan gençlik ve sosyal problemlerin önemli bir kısmı kültür ve medeniyet eksenlidir. Bu problemlere çözüm ararken önce, biz kimiz? Hangi milli kaynakları kullanıyoruz? Temel değerlerimiz nelerdir? Hangi yolun yolcusuyuz? Hangi kültür ve medeniyet dünyasına aidiz? Hangi dünya görüşünü taşıyoruz? Vb. sorularına cevap aramalıyız. Gençlik sorunlarımıza çözüm ararken, bütünü görmeli, ayrıntıyı unutmamalı ama ayrıntılara da takılmamalıyız. Gençlik sorunlarını çözüme yaklaşırken, Toplumsal yapımızı dikkate almalıyız ve kullandığımız kavramlarda anlam bütünlüğümüzü sağlamalıyız.” Dedi.

İstişare toplantına, Kültür Eski Bakanı ve TGTV Kurucular Kurulu Divan Başkanı Sayın İsmail Kahraman , TGTV eski başkanlarından Necmi Sadıkoğlu, kurucularımızdan ve İhlas Vakfı yönetim kurulu başkanı Mehmet Okyay, kurucularımızdan Mustafa Samastı, Şaban Odabaşı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Nazif Öztürk, İDSB, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Av. Ali Kurt, UHUB, Uluslar Arası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri ve eski başkanlarımızdan Av. Necati Ceylan, TİYEMDER Genel Başkanı Selahattin Yazıcı, GİMDES Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer, İGETEV, İnsan Gelişimi Ve Toplumsal Eğitim Vakfı adına Necla Koytak katıldılar. İstişare toplantısını idare etmek üzere, İsmail Kahraman başkanlığında olmak üzere; Hamza Akbulut, Necati Ceylan ve Necmi Sadıkoğlu’nun yer aldığı divan heyeti oluşturuldu.

İstişare bölümünde ; Prof. Dr. Nazif Gürdoğan , Prof. Dr. Mustafa Samastı, Bilim Ve İnsan Vakfı / Enes Güney , GİMDES Gönüllü Organizasyonu / Beytullah Çiçen, Deniz Feneri / Recep Koçak , Hayrat Vakfı / Metin Uçar, Genç Birlik / Ali İhsan Kahraman , İGETEV, İnsan Gelişimi Ve Toplumsal Eğitim Vakfı / Necla Koytak, Gülşen Ergani, Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği / Ömer Faruk Terzi , Sosyal Doku Vakfı/Sefa Çetinkaya, Yedihilal Derneği / Salim Sarıyıldız söz alarak görüş ve önerilerini paylaştılar. İstişare toplantısı Prof. Dr. Brhanettin Can’ın yaptığı istişare değerlendirme konuşmasının ardından, TGTV Başkanı Av. Hamza Akbulut’un teşekkür konuşması ile sonuçlandırıldı.

Toplantıya Katılan TGTV İcra Kurulu

1.       Av. Hamza Akbulut – Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı

2.       Mustafa Şimşek – Başkan Yrd.

3.       Av. Mustafa Yağmur - Başkan Yrd.

4.       Abdullah Ekinci – Genel Sekreter

5.       İbrahim Balcıoğlu – Yönetim ve İcra Kurulu Muhasip Üye

6.       Metin Uçar - Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi

7.       Hüseyin Oruç - Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi