Geleneksel Üçaylar Etkinliği ve Miraç Programı...

Öz Kevser Vakfı Geleneksel Hale Getirdiği Üç Aylar Programı Miraç Kandili ile birlikte kutladı, Somada hayatını kaybedenler için dualar edildi, Halkın yoğun Katılım Oldu, Stad ve sahanın içi doldu taştı.

Yaklaşık 15 bin kişinin katımıyla Eyüp stadyumunda düzenlemiş olduğumuz Üç Aylar etkinliği programına Bu yıl ilave olarak Elim Bir kaza sonrasında Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimizin adına okunan Kur'an-ı Kerim Hatimleri, Yasinler ve Kelime-i Tevhidlerin toplamı dahil edilerek Ölenlerin ruhlarına gönderildi Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu'nun anlatımları, İlahi sanatçısı Abdurrahman Önül'ün İlahileri ve Mustafa Aygül'ün Sunumlarıyla Programımız Dualarla Son Buldu.

Programın Haberi :

Özkevser Vakfı'nca geleneksel olarak düzenlenen üç aylar etkinliğinde, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 kişi için dualar edildi. Eyüp Stadyumu'ndaki programa binlerce vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı sahne aldı. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun anlatımlarıyla süren gecede, sanatçı Abdurrahman Önül ilahiler seslendirdi.

Özkevser Vakfı Başkanı Ferhat Çalışye,  vakfın, kuruluşundan bugüne kadar eğitim, kültür ve sosyal yardımlaşma faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi. Yurt içinde ve dışında doğal afet ve savaşlar sonrasında mağdur olanlara yardım etmeye çalıştıklarını anlatan Çalışye, madde bağımlısı gençlere yönelik çalışmaları da olduğunu kaydetti. Her yıl üç aylarda stadyumlarda programlar düzenlediklerini ifade eden Çalışye, "Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in 'Ne zaman statlar Allah rızası için dolarsa, o zaman İslam bir yerlere gelmiş demektir' sözünü kendimize felsefe edindik" diye konuştu. Bu yılki etkinliğe üzüntüyle başladıklarını dile getiren Çalışye, "Bu yılki programda yapılan toplu duaları, Soma'da hayatını kaybeden 301 kardeşimize göndereceğiz. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerine de sabır ve sağlık niyaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.